Triangulum Fraunhofer nominalizat lider de proiect pentru “Smart Cities”

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Comisia Europeana a nominalizat proiectul IAO’s Triangulum Fraunhofer ca lider de proiect pentru “Orase Inteligente si Initative ale Comunitatii“.

“Smart Cities and Communities”  va transforma districtele urbane desemnate  in cartiere inteligente din cele trei orase precursoare, urmand ca aceste concepte sa fie transferate altor trei orase. Un total de 23 de parteneri europeni din municipiile urbane, cercetare si industrie sunt implicate. Fraunhofer IAO va conduce parteneriatul strategic pentru a dezvolta cartierele urbane inteligente.

Proiectul Triaungulum se concentreaza pe conceptele de a “demonstra, difuza si reciproc” ce va implementa concepte de pionierat in orașele din Manchester (Marea Britanie), Eindhoven (Olanda) si Stavanger (Norvegia), cu sprijin din partea UE. Ulterior, conceptele vor fi transferate la Leipzig (Germania), Praga (Republica Cehă) și Sabadell (Spania). Proiectul a fost conceput ca initiativa celor de la Fraunhofer-Gesellschaft’s Morgenstadt (“orasul de maine”).

Triangulum   a fost proiectul selectat din cele 19 trimise catre Comisia Europeana sa faca parte din programul “Smart Cities and Communities Initiative”  fiind de asemenea, ales pentru un parteneriat strategic in cadrul Orizont 2020.