Startup Europe Partnership

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Sub umbrela inițiativei Startup Europa, SEP este prima platforma deschisa dedicata pentru a sprijini creșterea și sustanibilitatea de startup-uri din Europa, posibilitatea de a concura și a strânge fonduri pe plan internațional.
Este una dintre cele șase acțiuni pentru antreprenori web definite în planul de acțiune antreprenoriat 2020, și conceput pentru a aduce recomandări vii incluse în Manifestul Startup.

Stabilit de Comisia Europeană în ianuarie 2014, Startup Europe Partnership (SEP) are ca scop accelerarea companiilor ce se afla în stadiu incipient de a deveni jucători globali și creatori de locuri de muncă reale. Prin participarea la programul SEP, companii la nivel mondial pot ajuta acest proces prin parteneriate de afaceri, și/sau investiții strategice și de risc corporativ, oferindu-le:

  • acces la cele mai bune tehnologii și talente, prin achiziții de servicii sau produse, achiziții corporatiste, sau “acqui-hiring”.

SEP este condus de  Mind the Bridge Foundation, o fundație non-profit cu sediul în Italia și în Statele Unite, cu sprijinul Nesta (fundație de inovare din Marea Britanie), și campusul Fabrica de startup-uri si companii tech din Berlin.

Parteneri includ: Telefónica, Orange, BBVA Foundation, Telecom Italia, Unipol Group and Microsoft (SEP Corporate Member), with the institutional support of the European Investment Fund/European Investment Bank Group, Cambridge University, IE Business School and Alexander von Humboldt Institute for Internet and Society.