Sprijin guvernamental de 500 euro pentru fiecare angajat care lucrează în regim de telemuncă.

7 months ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Guvernul a decis să acorde un sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziționarea de echipamente IT destinate angajaților care lucrează în regim de telemuncă, în perioada stării de urgență/alertă.

Conform planului difuzat de Guvern, mecanismul de plată va consta în alocarea sumei (2.500 lei) direct angajatorilor, care vor deconta angajaților. Sunt estimați 40.000 de beneficiari estimați, iar valoarea programului este de 100 milioane lei.

Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial, în prezența președintelui Klaus Iohannis.
De asemenea, pentru susținerea locurilor de muncă destinate tinerilor, Guvernul a pregătit un buget de 300 milioane euro, din care să acorde granturi, de câte 25.000 euro, pentru acțiuni antreprenoriale.

Totodată, vor fi luate măsuri active pentru lucrătorii sezonieri și zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa și turismului, dar și pentru persoanele care desfășoară activități sezoniere în baza unor contracte individuale de muncă, pe o perioadă determinată de cel puțin 3 luni… Mai multe detalii aici.