Se deschid noi linii de finantare

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Se va deschide curând, o linie de finanțare prin care puteți accesa 50`000 Euro NERAMBURSABILI pentru servicii şi IT sau 70`000 Euro pentru producție, medicină sau agroturism.

Submăsura 6.2  pentru Înființarea de activități NON agricole în spațiul rural.

Sprijinul NERAMBURSABIL de 100% este ca primă de instalare în două tranșe (70%+30%), fără alte condiții, iar prima tranșă este platită în zece zile de la semnarea contractului cu AFIR-ul (Autoritatea de Finanțare a Investițiilor Rurale).

Sediul firmei și investiția trebuie să fie în zone rurale: sate sau comune.

Am atașat o sinteză a Ghidul Solicitantului pentru cei 50000 sau 70000 NERAMBURSABILI 100%.

Sprijinul se acordă pentru activităţile prevăzute pentru îndeplinirea obiectivelor din Planul de Afaceri.

Toate cheltuielile propuse prin Planul de Afaceri (PA), inclusiv capitalul de lucru, capitalizarea întreprinderii şi activităţile relevante pentru implementarea în bune condiţii a PA aprobat pot fi eligibile indiferent de natura lor. (Pe nici o altă măsură în afară de aceasta nu sunt eligibile cheltuielile cu materiile prime, telefoane si alte utilități la care adăugăm salarii personal și taxe, cursuri de specializare și chirii etc.)

Nu aveți alte condiții decât să vindeți de peste 15`000 Euro (21.000 Euro pentru producție) în trei ani și să țineți firma deschisă 3 ani după primirea ultimei tranşe.

http://fondurieuro.com/synteze/AFIR/sinteza6.2.pdf

Am atașat  Lista codurilor CAEN finanțabile. Trebuie să vă faceți o firmă în spațiul rural (sat sau comună) și să alegeți din codurile ce au scris ceva pe ultima coloana în dreptul lor(activități creative, IT, meșteșuguri etc- sunt activități cu potential de creștere!), pentru a avea punctaj mare și a avea șanse maxime de succes.