S-a lansat un nou apel de proiecte in cadrul Fondului pentru Inovare Civica. Peste 270.000 de dolari pentru ONGuri mici

9 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Un nou apel pentru propuneri de proiecte de implicare in comunitate este deschis, incepand din 15 mai. Fondul pentru Inovare Civica, programul de finantare al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), pune la dispozitia organizatiilor neguvernamentale peste 270.000 de dolari, prin granturi in valoare de aproximativ 15.000 de dolari. Incepand cu 2015, programul se va derula in parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF), ce se alatura FDSC intr-un efort de a incuraja comunitatile sa isi contureze propriile modele de dezvoltare si implicare civica.

Fondul pentru Inovare Civica sprijina ideile inovatoare, ce aduc o crestere in participarea activa a cetatenilor la dezvoltarea comunitatii. Prin intermediul programului sunt finantate initiative in domenii precum: mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor, actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice si educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii.

Pentru depunerea cererilor de finantare sunt eligibile organizatiile neguvernamentale, infiintate pe teritoriul Romaniei. Termenul limita de depunere a scrisorilor de intentie este 03 iulie 2015, ora 16.00.

Citeste mai multe pe http://www.fonduri-structurale.ro/