RI2 Integrate – Interviu la Radio Romania Cultural

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

 

 

Pe 21 noiembrie 2018, la sediul ELI NP a avut loc cea de a doua intalnire a grupului a Grupului Național de Experți și a stakeholder-ilor proiectului RI2Integrate – Implementarea Infrastructurilor de Cercetare de Înalt Nivel în Regiunea Dunării, cu factori de decizie potențial interesați de rezultatele și posibilitățile de preluare și aplicare a acestora.

Proiectul RI2Integrate urmărește să sprijine integrarea infrastructurilor de cercetare de excelență si contribuția acestora la dezvoltarea economică prin implementarea de instrumente inovative. Parcul științific și tehnologic este instrumentul de baza pentru crearea ecosistemului de afaceri necesar în acest scop. Informațiile privind inițiativele de dezvoltare a unor astfel de parcuri în Regiunea Dunării oferă atât posibilitatea de a învăța din experiența altora cât și de a prelua bunele practici existente.

În cadrul proiectului s-au elaborat o foaie de parcurs ca instrument de sprijin în vederea creării unei rețele de parcuri ștințifice în Regiunea Dunării precum și un proiect de plan de acțiune adecvat. Aceste instrumente urmează a fi definitivate și testate în România și Slovenia. În Romania, testarea se va face la Parcul Științific Măgurele aflat în prezent în faza de implementare a studiului de fezabilitate.

Va invitam sa ascultati interviul acordat de domnul Mircea Sbirna, responsabil adjunct al proiectului     RI2Integrate din partea IFIN-HH doamnei Corina Negrea si difuzat in direct de catre postul de Radio Romania Cultural.

Proiect implementat prin Programul Dunarea Transnational.

Proiect cofinantat din fondurile Uniunii Europeane (ERDF, IPA)