Reindustrializarea Romaniei – provocari si oportunitati

2 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Camera de Comert si Industrie Bucuresti si Legal Magazin au organizat in data de 19 septembrie 2018, evenimentul cu tema Reindustrializarea Romaniei – provocari si oportunitati, editia a II-a. Magurele High Tech Cluster a fost iunvitat sa fie partener in organizarea acestui eveniment printre vorbitori numarandu-se si dl. Dragos Seuleanu – director executiv al clusterului.

Cu aceasta ocazie dl. Seuleanu a oferit un interviu postului Radio Romania Actualitati. Va invitam sa-l ascultati:

Transcrierea interviului:

Reporter: Specialiştii Centrului de tehnologie Înaltă de la Măgurele spun că laserul dezvoltat aici, cel mai puternic din lume, poate influenţa creşterea mai multor sectoare din industria românească. Într-o dezbatere organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, directorul executiv al centrului, Dragoş Şeuleanu, spune că primele experimente cu laserul de la Măgurele vor începe în toamna anului viitor, însă programul oferă deja contracte industriei
româneşti.


Dragoş Şeuleanu: Noi influenţăm cam şapte industrii. Avem un proiect foarte mare de care suntem mândri ELI, Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics. În momentul de faţă, România lucrează la încă două proiecte majore: DANUBIUS şi ALFRED. ALFRED este o centrală nucleară de generaţia a patra. Cu trei proiecte strategice, majore, la nivel european economia noastră se poate relansa. Dacă noi vom merge în direcţia aceasta, va fi bine, iar ELI în momentul de faţă deja oferă contracte industriei româneşti.