Proiecte premiate la Gala Fondurilor Structurale

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Peste 30 de proiecte romanesti din totalul celor 101 inscrise in competitia lansata de Comisia Europeana au fost premiate luni la Gala Fondurilor Structurale, transmite Agerpres (15 decembrie).

Premiile au fost acordate pe 10 sectiuni — Bucurosi de oaspeti, Verde la proiecte, Scoala face omul OM, Administratie user-friendly, Cu impact INCLUS, Praslea cel voinic in Tara Finantarilor, Schuman-ul european in Poiana lui Iocan, Out of the (innovation) box, Impact Macro la nivel Micro, Infrastructura…pe catwalk — fiind oferite pentru primele trei locuri.

Invitatii speciali ai manifestarii, care au si decernat premiile I la primele trei sectiuni, au fost vicepresedintele Comisiei Europene pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, Jyrki Katainen, comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu si Angela Filote, reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Vicepresedintele Comisiei Europene a apreciat proiectele romanesti si a pledat proiecte sustenabile.

Angela Filote, sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania, a aratat ca evenimentul incheie caravana fondurilor europene din acest an, dar ”povestea continua si in 2014 — 2020, o perioada de mari asteptari la Bucuresti si Bruxelles”.

Comisarul european de politica regionala Corina Cretu a felicitat toti premiantii, dar si pe cei care care au aplicat.

“Stiu ca aceste proiecte sunt rezultatele unei munci indelungate. Va felicit pentru ca datorita dvs. avem pe piata muncii oameni bine pregatiti, incluziunea sociala devine o realitate pentru grupurile vulnerabile, institutiile publice vor deveni mai prietenoase si IMM-urile pot sa foloseasca tehnologii inovatoare (…). Localitatile in care au patruns fonduri europene sunt deja branduri de tara”, a spus Cretu, adaugand ca proiectele pot primi resurse, dar ele nu sunt suficiente daca nu exista implicarea oamenilor.

Printre castigatori s-au aflat: la sectiunea “Bucurosi de oaspeti”, unde au fost 15 inscrieri, Primaria Alba Iulia, Primaria Sibiu, Agentia de Dezvoltare Durabila Brasov. La sectiunea “Verde la proiecte” au fost depuse 6 proiecte de organizatia ecologista Mare Nostrum, Romsilva — Administratia Parcului Natural Vanatori Neamt, Primaria Mizil, iar la sectiunea “Scoala face omul OM”—17 proiecte ale fundatiei Tineri pentru tineri, Ministerului Educatiei Nationale si Inspectoratului judetean Alba.

La sectiunea Administratie user friendly au fost inscrise 11 proiecte, iar premiati Institutul National de Statistica, Prefectura Constanta, CJ Ialomita; la sectiunea “Cu impact inclus” — 13 inscrieri — Fundatia Alaturi de Voi Romania, Administratia Nationala a Penitenciarelor, pentru un proiect de imbunatatire a accesului tinerilor la programe de formare profesionala si integrare sociala, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Constanta.

Vicepresedintele Comisiei Europene pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, Jyrki Katainen, si comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, efectueaza luni o vizita oficiala in Romania. Tara noastra este primul stat membru al Uniunii Europene pe care vicepresedintele Katainen il viziteaza pentru a prezenta planul de investitii in valoare de 315 miliarde de euro. (atrticol preluat de pe www.fabricadebani.ro)