Programul Transnational Dunarea: S-a lansat primul apel de propuneri de proiecte!

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Primul apel de propuneri de proiecte pentru Programul Transnational Dunarea a fost lansat la Budapesta si este deschis pana pe 3 noiembrie 2015.

Expresiile de Interes pot fi completate numai on-line, in site-ul programului. Ghidul Aplicantului pentru acest prim apel, impreuna cu alte informatii utile, pot fi gasite aici.

Programul Transnational DUNAREA finanteaza proiecte care urmaresc imbunatatirea politicilor publice si a cooperarii institutionale, implementate de un parteneriat transnational extins. Pot primi finantare proiecte depuse de autoritatile locale, regionale sau nationale, organismele de drept public, Gruparile Europene de Cooperare Teritoriala (GECT), organizatiile internationale si organismele private, inclusiv IMM-uri.

Aria eligibila este constituita din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Romania, Slovenia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Serbia, Moldova si Ucraina.

Bugetul total al programului este de 262.989.835,60 de euro, din care 202.095.405 euro reprezinta finantarea nerambursabila din FEDER.

Romania este Autoritate Nationala a programului prin MDRAP. Autoritatea de Management este stabilita in cadrul Ministerul Economiei Nationale din Ungaria, iar Secretariatul Comun la Budapesta.

Auditul Programului va fi realizat de Directia Generala pentru Auditul Fondurilor Europene din Ungaria, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Trezoreria de Stat a Ungariei.