Programul SRL-D destinat tinerilor se relanseaza in aceasta luna

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Programului SRL-D, editia 2016, destinat tinerilor care vor sa inceapa o afacere, va fi reluat in aceasta luna si dispune de fonduri de 20 milioane lei, a declarat secretarul de stat in ministerul Economiei, Claudiu Vrinceanu. Tot in aceasta luna vor fi demarate programe pentru comercianti, femei manager si un parteneriat cu marile universitati din Romania pentru ca studentii sa invete sa faca un plan de afaceri.

In 2015, bugetul alocat pentru sustinerea antreprenorilor debutanti a fost de 19,3 milioane lei.

”SRL-D este un program de succes, numarul firmelor nou infiintate a crescut in primele trei luni cu peste 50% fata de 31 martie 2015. Tot luna aceasta vom lansa un program pentru comercianti si unul pentru femeile manager, unde din pacate sunt putini bani alocati, doar pentru 10-15 persoane. Vrem sa le lansam rapid, pentru ca anul trecut au fost lansate tarziu si s-au intors bani la buget. Alaturi de alte proiecte sustinute de stat vrem sa ajutam antreprenorii, dar sa nu se canibalizeze, sa punem criterii diferite pentru ca si beneficiarii sa fie mai numerosi”, a spus Vrinceanu.

In urmatoarele saptamani, Ministerul Economiei va semna un memorandum cu marile universitati, patronate si antreprenori, pentru a-i invata pe studenti cum sa inceapa o afacere, sa-si faca un business plan.

Citeste mai multe aici