Programul “Casa Verde” va fi disponibil din 10 octombrie

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a lansat, Programul Casa Verde Clasic, atat pentrupopulatie cat si pentru persoanele juridice, urmare a publicarii Ghidului de Finantare in Monitorul Oficial si dispozitiei AFM privind perioadele in care se pot depune proiectele in vederea obtinerii finantarii.

Populatia poate incepe pregatirea dosarelor de finantare care vor fi depuse, la sediile agentiilor pentru protectia mediului din judetele de resedinta, in sesiunea programata intre 10 si 24 octombrie.

Prin Programul Casa Verde populatia si persoanele juridice pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor de incalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila. Bugetul alocat pentru intreaga tara este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei si 34 de milioane persoanelor juridice.

Echipamentele finantate pentru populatie prin Casa Verde sunt panourile solare si pompele de caldura, cunatumul finantarii nerambursabile prin AFM fiind in functie de tipul instalatiei, astfel:

● pana la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; 
● pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; 
● pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer;

Ghidurile de finantare au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ordinul Nr. 1817 si Ordinul Nr. 1818 ale Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor.

Documente utile:
Ghid persoane fizice
Ghid persoane juridice