POCU: Ministerul Fondurilor Europene a amanat primirea propunerilor de proiecte aferente CPP nr. 2 si 3

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Fondurilor Europene – Directia Generala Programe Capital Uman a anuntat amanarea deschiderii sistemului informatic MySMIS2014 pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 2„- Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360°) in comunitatile marginalizate rome si nr. 3/2015 – Sprijin pregatitor pentru animarea comunitatii din cadrul oraselor cu populatie peste 20.000 de locuitori, Etapa I – Sprijin pregatitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala (SDL) si pentru infiintare GAL nou/ adaptare GAL deja infiintat la cerintele DLRC pentru perioada de programare 2014-2020, aferente Programului Operational Capital Uman (POCU).

Decizia vine ca urmare a identificarii unor elemente care necesita imbunatatiri si simplificare in operationalizarea sistemului informatic MySMIS2014, elemente sesizate in urma testarii finale a acestuia.

Conform comunicatului oficial, Ministerul Fondurilor Europene va informa in cel mai scurt timp potentialii beneficiari ai acestor cereri de proiecte cu privire la calendarul revizuit al perioadei de depunere a cererilor de finantare aferente.

Eventualele sugestii de simplificare a acestor documente sau proceduri pot fi transmise pana la data 2 decembrie 2015 la adresa de mail consultare.pocu@fonduri-ue.ro.

Prin intermediul sistemului MySMIS2014, Ministerul Fondurilor Europene urma sa primeasca, in perioada 25 noiembrie 2015 – 25 ianuarie 2016, propuneri de proiecte care sa vizeze ”Dezvoltarea Locala Integrata (360°) in comunitatile marginalizate rome” , iar in perioada 26 noiembrie – 30 decembrie 2015 propuneri de proiecte pentru ”Sprijin pregatitor pentru animarea comunitatii din cadrul oraselor cu populatie peste 20.000 de locuitori”.

Cererea de propuneri de proiecte nr. 1 este de tip necompetitiv, fara termen limita de depunere si are ca unic beneficiar MMFPSPV. Aceasta cerere de propunere de proiecte trebuia sa fie lansata initial cu data de 20 noiembrie.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene