Piața de factoring a crescut cu 38% în primele 6 luni

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Valoarea operațiunilor de factoring, o formă de credit prin care companiile pot primi finanțare în baza facturilor emise, a crescut consistent în primele șase luni ale anului, potrivit asociației de profil. Piața de factoring a crescut cu 38% comparativ cu prima jumătate a anului trecut, dar instituțiile sunt prudente în privința rezultatelor din a doua parte a lui 2015.

Președintele Asociației Române de Factoring (ARF), Bogdan Roșu, a arătat că, deși toate formele de creditare au dat semne de dezmorțire, evoluția peste așteptări a factoringului a devansat tendința de ansamblu.

„Rămânem prudenți în așteptări pentru restul anului, întrucât această creștere nu are încă la bază o dezvoltare economică sustenabilă și consistentă, așa cum ne-am fi dorit, ci reprezintă mai degrabă rezultatul eforturilor depuse de bănci și instituții financiare nebancare de a găsi solutii inovative, pentru a oferi factoring cât mai multor companii”, a avertizat, pe de altă parte, președintele ARF.

În primul semestru, piața de factoring s-a ridicat la peste 1,5 miliarde de euro, comparativ cu circa 1,1 miliarde euro în perioada similară a anului precedent.

Citeste mai mult aici.