Ministerul Fondurilor Europene: OLAF a restrâns investigația pe POS Mediu

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

În urma demersurilor inițiate de către Ministerul Fondurilor Europene (MFE), OLAF a restrâns investigația demarată asupra proiectelor finanțate prin Programul Operațional Sectorial Mediu, axa prioritara 1 – apă/ apă uzată, transmite un comunicat de presă al Ministerului.

Astfel, România va putea solicita în cel mai scurt timp Comisiei Europene aproximativ 83 de milioane de euro, ceea ce va face ca rata absorbției pentru POS Mediu să înregistreze o creștere de aproximativ 2%.

 

Ministerul Fondurilor Europene continuă eforturile și aplică toate măsurile necesare pentru ca aceste investigații să se desfășoare corect și eficient în următoarea perioadă, fără afectarea fondurilor publice implicate în proiecte, astfel încât România să absoarbă cât mai mulți bani europeni din actualul cadru financiar.

Așadar, reacția promptă și deschisă a AM POS Mediu și a MFE, precum și sprijinul acordat DLAF și OLAF în adunarea datelor necesare, au creat premisele izolarii posibilelor încălcări și a făcut posibilă evitarea aplicării unor măsuri preventive din partea Comisiei Europene.