MHTC poate reprezenta dincolo de cluster o dezvoltare teritoriala integrata – Laser Valley Land of Lights

4 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Afirmatia din titlu apartine domnului Ministru Adrian Curaj si a fost facuta astazi, 6.05  la seminarul dedicat clusterlor organizat de Clustero – Asociatia Clusterelor din Romania.

Domnia sa a mai aratat ca apreciaza in mod deosebit dezvoltarea de  clusterele in Romania. Ele pot si trebuie sa joace un rol in aflarea raspunsului la o intrebare esentiala: Suntem sau nu pregatiti pentru noile tehnologii?

Sustinator neconditionat al proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Power (ELI NP) care se construieste pe platforma de la Magurele, profesorul Curaj a afirmat azi la reuniunea clusterelor romanesti ca el crede intr-un stat antreprenorial cu rol de facilitator.

Seminarul s-a mai bucurat de prezenta la Bucuresti a domnului dlui Thomas Laemmer Gamp, director al European Secretariate for Cluster Analysis precum si a altor factori de decizie din Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Economiei si ai ANCSI.

 Temele abordate au fost  urmatoarele :

-       Inovare și tehnologie în clustere

-       Situația clusterelor din România în context european

-       Evidențierea nivelului de excelență atins de clusterele din România (bronz și argint);  acordarea medaliilor de argint pentru excelența în managementul de cluster

-       Politica de cluster în România. Finanțarea clusterelor

-       Clusterele în context regional și sectorial: Acordul de parteneriat al consorțiului de clustere București – Ilfov; prezentarea consorțiului sectorial în domeniul mecatronicii

-       Instrumente financiare și non-financiare în sprijinul membrilor clusterelor. Rețeaua EEN.

Atasat va rugam sa gasiti o galerie foto de la eveniment.