MFP deschide o noua sesiune de 250 milioane lei pentru spijinirea investitiilor privind dezvoltarea regionala

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va deschide o noua sesiune de inregistrare a cererilor pentru finantare privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru spijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea locurilor de munca, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul institutiei.

„Ministerul Finantelor Publice anunta deschiderea unei noi sesiuni de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, care se va desfasura in perioada 30 mai — 10 iunie 2016. Bugetul sesiunii este de 250 milioane lei”, se arata in anunt.

Potrivit sursei citate, obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.332/2014 il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea investitiilor si crearea de noi locuri de munca, acordandu-se sume sub forma de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

„Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative necesare in prima etapa de evaluare, se transmit prin posta sau servicii de curierat, cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice. (…). Inregistrarea cererilor se realizeaza exclusiv in perioada 30 mai — 10 iunie 2016. Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 30.05 — 10.06.2016 se restituie intreprinderilor si nu sunt luate in considerare in procesul de analiza„, mentioneaza MFP.

Citeste mai mult aici.