MFE: „Luna de foc” in cadrul autoritatilor de management. Dialogul cu beneficiarul, pe primul loc

9 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Toate autoritatile de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene (MFE) si-au planificat intalniri zilnice cu beneficiarii in intervalul 25 mai – 1 iulie 2015, la solicitarea ministrului Marius Nica.

“Vreau ca AM-urile din cadrul MFE sa acorde o atentie deosebita pe tot parcursul unui an dar, cu precadere, in aceasta perioada, intalnirilor cu beneficiarii. La inceputul lui iulie trebuie sa avem o radiografie clara a fiecarui domeniu in parte, pentru ca imi doresc sa venim in continuare in sprijinul beneficiarilor, sa optimizam astfel procedurile referitoare la evaluare, selectie, contractare, implementare, monitorizare si plata a proiectelor, sa corectam lucrurile acolo unde este cazul. Toata luna iunie va fi destinata dialogului cu beneficiarul, atat pentru proiectele din exercitiul financiar actual, 2007 – 2013, cat si pentru urmatorul, 2014 – 2020”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Conform comunicatului oficial, raspunsul beneficiarilor este foarte important, iar aspectele care vor fi mentionate in cadrul intalnirilor din aceasta perioada vor fi luate in considerare pentru imbunatatirea proceselor gestionate de catre Organismele Intermediare si de catre Autoritatea de Management aferente Programului.

Trebuie sa constientizam cu totii, oricat de solicitant ar fi, ca anul 2015 este unul foarte important pentru Romania. Am stabilit la ultima intrevedere cu doamna Comisar Corina Cretu ca autoritatile romane trebuie sa intreprinda toate demersurile necesare pentru ca Programul Operational Infrastructura Mare sa fie aprobat la Bruxelles in luna iunie. In cadrul aceleiasi luni, dorim sa transmitem Comisiei si lista proiectelor aferente perioadei 2007 – 2013 pe care dorim sa le fazam. Este important ca atat noi, cat si beneficiarii, sa intelegem ca munca depusa in toata aceasta perioada, pentru cresterea nivelului absorbtiei pe actualul cadru financiar, va avea rezultate pozitive daca lucram intens acum, iar aceste rezultate se vor putea observa in a doua parte a anului 2015. Totodata, fiecare beneficiar trebuie sa simta ca in cadrul MFE gaseste o usa deschisa atunci cand are nevoie de lamuriri, de la parteneri onesti, eficienti si cat se poate de cooperanti. Daca reusim sa facem echipa, vom avea rezultatele pe care ni le dorim si noi, si dansii”, a mai spus Marius Nica.

Ministrul Fondurilor Europene a mai solicitat fiecarei autoritati de management in parte ca, la fiecare final de saptamana, sa se transmita catre MFE o concluzie a discutiilor, dar si un set cu principalele probleme de solutionat in urma intalnirilor cu beneficiarii.

Totodata, MFE pune la dispozitia beneficiarilor, incepand cu 1 iulie 2015, adresa de email cabinet.ministru@fonduri-ue.ro pentru orice sesizare/solicitare nesolutionata de catre autoritatea de management care s-a angajat initial sa o rezolve.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene