Magurele High Tech Cluster isi creste valoarea prin admiterea in randurile sale de noi membri

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Marti, 21 iulie 2015 a avut loc la Magurele Adunarea Generala a Membrilor care a inclus pe ordinea de zi si admiterea a 15  noi membri care si-au manifestat interesul de a intra in „clusterul de la Magurele”. Printre noii veniti se numara patru prestigioase universitati din Romania: Universitatea Bucuresti, Politehnica, Universitatea Dunarea de Jos din Galati si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi,  o firma de consultanta, un cluster si noua IMM-uri inovative sunt incepand din 21 iulie membri ai MHTC.

Clusterul de la Magurele a pornit la drum in 2013 cu 35 de membri, din care zece Institute Nationale de Cercetare Dezvoltare majoritatea de pe platforma de fizica de la Magurele. Ideea in jurul caruia a fost croit clusterul a pornit de la necesitatea valorificarii oportunitatilor de business create de construirea la Magurele a celei mai mari infrastructuri de cercetare din Europa – Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics – ELI NP.

Astazi clusterul numara 76 de membrii: autoritati publice locale, institute de cercetare si universitati, ONG-uri si o puternica baza de business prin IMM-urile innovative membre.

Toate acestea sunt argumente in favoarea ideii ca stiinta este noua industrie a Romaniei si ne putem baza pe ea dezvoltarea durabila a tarii!Si ca la Magurele viitorul vine mai repede!