lansarea proiectului TGE-PLAT, “Parteneriat in exploatarea Tehnologiilor Generice Esentiale (TGE), utilizand o PLATforma de interactiune cu intreprinderile competitive”

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

In ziua de 7 noiembrie 2016, intre orele 13-15, va avea loc in amfiteatrul Bibliotecii Academiei Romane (Calea Victoriei 125, intrare prin Bv. Dacia) lansarea proiectului TGE-PLAT, “Parteneriat in exploatarea Tehnologiilor Generice Esentiale (TGE), utilizand o PLATforma de interactiune cu intreprinderile competitive”. Acest proiect finantat din POC-G (cu fonduri nerambursabile de circa 3 milioane de euro si o durata de 5 ani) vizeaza utilizarea a trei tehnologii generice esentiale (TGE): micro-nanoelectronica, micro- si nanofotonica, nanotehnologii pentru dezvoltarea de componentistica destinata domeniului de specializare inteligenta “TIC, spatiu, securitate”.  Este vorba de un proiect de transfer de cunostinte in favoarea firmelor (de la informare si consultanta, pana la servicii tehnologice si cercetari desfasurate in comun). Activitatile eligibile in proiect apar la adresa (www.imt.ro/TGE-PLAT/activitati.php).

 

Directiile de cercetare identificate pentru inceput sunt: a) microsenzori; b) componente fotonice; c) componente pentru unde milimetrice (detalii la www.imt.ro/TGE-PLAT/despre_proiect.php). Aceste directii de cercetare pot fi detaliate/extinse dupa interactiunea cu Dumneavoastra si cu alte firme interesate.

Management comunicare TGE-PLAT.

Va rugam sa gasiti atasat Invitatia la eveniment.