Invențiile – mereu în actualitate: Noua lege privind invențiile de serviciu

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania (CNCPIR) si Legal Magazin vor organiza joi, 20 noiembrie 2014, la Hotel Cismigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, Nr. 38) din Bucuresti o importanta conferinta dedicata legii inventiilor de serviciu

Promulgarea Legii nr. 83/24.06.2014 privind invențiile de serviciu, coroborată cu Legea nr. 64/1991 privind brevetele de invenție, republicată, pun bazele unei noi relații între angajații-inventatori și angajatorii lor.

Reglementările cunoscute până în prezent din Legea nr. 64/1991, articolul 5, privind invențiile de serviciu au fost înlocuite cu reglementări noi, corespunzătoare standardelor europene, ce își propun a contribui la încurajarea potențialului inventiv al angajaților cu înaltă calificare. Aspecte legate de dreptul asupra invenției de serviciu și protejarea acesteia la nivel național și internațional, prin înregistrarea în țară și străinătate a cererii de brevet de invenție/modelului de utilitate, sunt de asemenea reglementate.

Se așteaptă ca noile reglementări să creeze noi baze ale raporturilor de munca atât în industrii cu potențial mare de pe piața muncii din România, cât și în cadrul universităților, având în vedere că legea are anumite prevederi speciale aplicabile universităților.

În cadrul simpozionului lectorii vor prezenta punctul lor de vedere asupra noii legi: autoritatea (OSIM); avocatul; profesorul universitar; angajatorul, consilierul în proprietate industrială.

A doua temă de interes major este cea a expertizelor tehnice judiciare în domeniul brevetelor de invenție. Tema va fi dezbătută în cadrul unei mese rotunde la care vor participa lectori cu perspective diferite: judecători, consilieri în proprietate industrială (PI), avocați, experți.

Mai multe detalii daca dati click aici