Ingineri și doctorazi de la Universitatea din Ruse – la centrul de fizica nucleara al României

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Universitatea din Ruse a semnat un memorandum cu Institutul National de Cercetare pentru Fizica si Cercetari Nucleare din România.

Un grup de profesori universitari condus de prof.  Hristo Beloev,  rectorul universitatii,membru corespondent al Academiei de Stiinta a Bulgariei a vizitat cel mai mare institut de cercetare în domeniul fizicii nucleare din România, “Horia Hulubei” situat nu departe de București. Grupul a fost primit de directorul general, dr. Nicolae Zamfir, care este membru al Academiei de Științe din tara vecina de la nord.

In urma  discutiilor purtate, cei doi lideri au semnat un memorandum de cooperare între cele două instituții.

Documentul reglementează modalitatea de obtinere de catre  ingineri, doctoranzi și cercetători de la Universitatea {din Ruse – n.trad.] a unui loc de muncă sau a unui stagiu de pregatire în centrul de cercetare, în condiții extrem de favorabile. Participanții la discutie au facut un schimb de idei cu privire la coordonarea propunerilor de proiecte comune în cadrul “Orizont 2020″, ” Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria “,”Erasmus +”.

S-au pus de acord condițiile  includerii  Universitatii din Ruse în clusterul high-tech, care are ca membri mai mult de 55 de organizatii romanesti si internationale. Săptămâna viitoare reprezentanti ai Institutului român vor vizita Universitatea din Ruse, pentru a discuta idei pentru viitor parteneriat.

Textul de mai sus il gasiti  pe site-ul  www.arenamedia.net