Infografic: Statul cauta administratori pentru banii europeni in programul Diaspora Start-Up

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Pana pe 29 noiembrie 2016,  institutiile administratiei locale, organizatiile non-guvernamentale si alte organizatii sunt asteptate sa se inscrie penru a fi admise caadministratori de scheme de grant, aceasta fiind prima conditie pentru ca in final romanii din strainatate sa poata primi fonduri UE de pana la 40.000 euro pentru deschiderea si dezvoltarea unei afaceri in Romania, in programul Diaspora Start-up.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (DPRP), a deschis pe 12 octombrie apelul de finantare pentru programul Diaspora Start-up, in valoare de 30 de milioane de euro.

In aceasta etapa, deschisa pana la 29.11.2016,  administratorii de schema de antreprenoriat depun propunerile de proiecte in valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajeaza sa pregateasca viitorii antreprenori din diaspora si sa le acorde acestora subventii pentru lansarea afacerilor in tara. Prin proiectele selectate se vor distribui granturile in valoare maxima de 40.000 de euro cetatenilor romani din diaspora care doresc sa isi deschida o afacere in zona urbana din Romania.

Citeste mai multe aici.