Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut pentru achitarea facturilor catre beneficiarii de fonduri UE

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Un nou imprumut de la Trezoreria Statului a fost aprobat de catre Guvernul Romaniei, pentru a fi asigurate resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene.

Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de 800 milioane de lei, suma care va fi folosita pentru plata beneficiarilor. Obligația statului roman este sa asigure resursele necesare pentru plata beneficiarilor la timp, fapt care faciliteaza implementarea proiectelor si asigura premisele necesare pentru absorbția fondurilor UE. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor de catre statul roman vor fi rambursate Romaniei de catre Comisia Europeana. Atenționez, din nou, ca implementarea proiectelor din cadrul tuturor programelor trebuie accelerata semnificativ in acest ultim an in care mai putem atrage fondurile alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor implementate in cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Mediu au fost alocate fonduri cu o valoare de 400 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii POR a fost prevazuta o suma de 250 milioane de lei. in acelaşi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POSCCE a fost alocata o suma de 150 milioane de lei.

www.finantare.ro