Google îi premiază pe românii de la TechLounge cu 25.000$

9 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Un proiect românesc se află printre câștigătorii programului RISE Awards 2015, organizat de Google la nivel global, anunță ComputerWorld. TechLounge, prin proiectul IoT4Girls, este organizația din România care va primi anul acesta o finanțare de 25.000 de dolari prin intermediul Google RISE Awards.

 

Proiectul câștigator în Google RISE Awards 2015, IoT4Girls are ca scop promovarea informaticii în rândul elevelor de liceu, ca alternativă de carieră și studii. Proiectul se adresează elevelor de liceu, care au oportunitatea să programeze, într-un mod foarte practic și distractiv, obiecte “smart”. Fetele vor dezvolta aplicații pentru gadgeturi pe care le vor putea purta (e.g. brățări inteligente care postează pe rețele sociale) sau care se conectează la mobil/calculator (e.g. folosirea mobilului ca o telecomandă pentru a acționa diferite alte gadgeturi).

TechLounge este locul de întâlnire în care studenți din domeniul informaticii și ingineriei, tineri interesați de business, dezvoltatori, designeri și antreprenori împărtășesc idei și schimbă câte un colț de lume. TechLounge oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din IT și suport pentru startup-uri, prin intermediul programului Innovation Labs. Membrii comunității TechLounge s-au implicat activ în ultimii ani în dezvoltarea de programe educaționale adresate elevilor de liceu.

În 2015, în cadrul programului RISE Award, Google a acordat granturi către 37 de organizații din 17 țări, cu o valoare cumulată de 1,5 milioane dolari. Google RISE Awards a demarat în 2010, iar în cei 6 ani au fost acordate finanțări de 4,3 milioane dolari, către 205 organizații din peste 25 de țări.

Lista completă a câștigătorilor Google RISE Awards 2015 o găsiți aici. 

Sursa: http://www.researchforindustry.ro