Formarea Managerilor/Animatorilor de Clustere si Poli de Crestere/Competitivitate – Sesiune Intensiva de Training

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Expertii care coordoneaza clustere, hub-uri sau poli de crestere resimt o nevoie tot mai mare de a invata sa elaboreze si implementeze propriile strategii de dezvoltare, absolut vitale pentru accesul la consortii de proiecte si la internationalizare, atat la nivel national, cat si macroregional si international. Acesta este pasul decisiv pentru obtinerea etichetelor acrodate ca recunoastere de Comisia Europeana, cat si pentru invitarea in proiecte de investitii strategice, alaturi de parteneri cat mai puternici.

Sesiunea de Training se desfasoara in perioada 1-2 aprilie 2016 (intre orele 09.30-18.00), la sediul Clusterului MECHATREC, membru CLUSTERO si CLDR Romania din Sos. Pantelimon, nr. 6-8, Sector 2, Bucuresti (in spatele Pietei Obor) la Sala de Consiliu a Institutului National de Mecatronica. Obiectivul central al sesiunii este punerea pe noi baze pragmatice a formarii managerilor si animatorilor de clustere sau poli de crestere/inovare, utilizand KM-Managemenul Cunoasterii, informatiile si comunicarea in beneficiul strategiilor dezvoltate atat de catre firme, centre de cercetare, cat si de regiuni.

Initiatorii si institutiile-suport ai sesiunii sunt: Mentor si Trainer Principal invitat: Dr. Costin LIANU – Senior Consultant; Academia Romana – Centrul de Biodiversitate; Departamentul de Training CLDR Romania (membra Danubius Academic Consortium Baden Wurttemberg); USH Pro Business; Fundatia EUROLINK-Casa Europei; Clusterul MECHATREC/Institutul National de Mecatronica.

Amfitrionul sesiunii este Prof. univ. dr. Ing. Gheorghe I. GHEORGHE, Directorul General al Clusterului MECHATREC/Institutul National de Mecatronica si Membru Corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice-Romania. Trainerul Principal invitat este Dr. Costin LIANU, Senior Consultant – repezentantul mediului de afaceri din partea Consiliul de Export de pe langa Ministerul Economiei- Puncutl de Contact Axa Prioritara Competitivitate SUERD.

Lectori si Speakeri invitati: Christina LEUCUTA – Senior Advisor Politici Industriale; Dr. Octavian SERBAN – Presedinte Knowledge Management Institute Romania; Sandu ZAMFIRESCU – Secretar General EUROLINK-Casa Europei; Sever AVRAM – Presedinte Executiv CLDR/Coordonator Catedra Internationala Onorifica SUERD.

Evaluarea finala se face pe baza unui exercitiu practic in echipa, prin care se elaboreaza schita de dezvoltare a unui cluster sau a unui pol de crestere/competitivitate. Sesiunea de Training este asimilata unui curs intensiv de scurt durata de tip post-universitar, iar Certificatul de Absolvire este eliberat in co-tutela de Academia Romana prin Centrul de Biodiversitate, coordonat de Academician Alexandru T. BOGDAN si Catedra Internationala Onorifica „Jean Bart” – CIO-SUERD, coordonata de Prof. Sever AVRAM. Certificatele vor fi contrasemnate de catre Trainerul Principal, Dr. Costin LIANU.

Inscrierile se fac conform principiului ”Primul venit-primul servit”, in baza completarii Formularului de Inscriere atasat, pana cel tarziu in data de 28 martie 2016. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Secretariatul Tehnic CLDR: e-mail info@houseofeurope.ro sau tel./fax 021.2304997.