Felicitari

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Vineri, 30.10.2015 la Universitatea Ovidius din Constanta a avut loc  prima editie a decernarii premiilor RINNO. Prilej cu care doua proiecte implementate de colegii nostri din cluster Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei (IFIN HH) si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) au fost premiati.

Toward an integrated rapid response procedures to chemical, biological, joint cross-border detection system and harmonized, radiological and nuclear emergencies proiect implementat de IFIN HH impreuna cu partenerii sai Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta din Romania, Departamentul General pentru Siguranta contra Incendiilor si Protectie Civila din Bulgaria si Institutul pentru Cercetare Nucleara si Energie Nucleara al Academiei de Stiinte din Bulgaria, domnul dr. Mitica Dragusin, director de proiect   si proiectul  implementat de INCDFPDAnube Cross-border system for Earthquakes Alert impreuna cu Institutul de Geofizica al Academiei de Stiinte din Bulgaria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Oltenia din Judetul Dolj si Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate Filiala Calarasi, director de proiect domnul prof. Gheorghe Marmureanu. Ambele proiecte au fost premiate in cadrul sectiunii: Cel mai inovativ parteneriat in infrastructura de transport, comunicare si situatii de urgenta.

In total au fost acordate un numar de 12 premii.

Rinno – un model de intarire a beneficiilor cooperarii regionale transfrontiere dintre Romania si Bulgaria, prin CD&I – proiectul care a prevazut acordarea acestor premii, are ca partener lider Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare din Romania secondat de institutia omoloaga din Bulgaria Ministerul Educatiei si al Cercetarii precum si de doua ONG-uri Asociatia Municipalitatilor Dunarene “Dunav” si Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate Filiala Calarasi.

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea economica si sociala a zonei de frontiera dintre Romania si Bulgaria pe baza parteneriatului intre CD&I, universitati, administratia locala si centrala si IMM-uri.

Toate proiectele (inclusiv RINNO) au fost implementate prin Programul de Cooperare transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007 – 2013.

Vom urmari cu interes si cea de a doua editie si nu putem decat sa speram ca in timp premierea proiectelor de succes va deveni o traditie.