Exemplu practic – Oportunități de finanțare de la Bruxelles – Episodul 8

9 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Încercăm, încercăm, încercăm…

Nu există, prin urmare, o formulă a succesului. Putem să urmărim o serie de pași logici pentru a evita blocaje sau deficiențe esențiale, dar nu putem accesa o soluție universală de succes. Concret, acest lucru înseamnă că de multe ori ne vom lovi de eșec. O organizație aflată la început nu are experiență de implementare, narativele nu sunt foarte bune, bugetul este incomplet, partenerii nu sunt puternici și așa mai departe.

Toate acestea sunt situații întălnite la un moment sau altul de toate organizațiile care aplică pentru finanțare la Comisia Europeană. Ceea ce contează este susținerea eforturilor dincolo de obstacolele pe care le întâlnim.În pofida unei liste complexe de detalii pe care trebuie să le avem în vedere în dezvoltarea unei aplicații, finanțările de la Comisia Europeană, inclusiv programe precum Horizon 2020, nu sunt complicate.

De fapt, majoritatea sunt dezvoltate cu intenția de a simplifica procesele implicate. Folosirea unei firme specializate de consultanță poate ușura experiența aplicațiilor europene, dar în final dezvoltarea unei expertize interne este de preferat ca urmare a beneficiilor pe termen lung.

Citeste mai mult dand clik aici