FROM HERE TO ETERNITY – Conferinta

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Luni, 8 decembrie 2014, ora 18:30 la Ateneul Roman va avea loc cea de a doua Conferință de Crăciun, FROM HERE TO ETERNITY (De aici spre eternitate), eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, în organizarea Institutului de Fizică Atomică (IFA), Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN HH), Filarmonicii „George Enescu” și Clubului Rotary București – Curtea Veche si ELI – NP Cluster Inovativ, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii și a British Council.

Inițiate de marele fizician Michael Faraday în anul 1825, Conferințele de Crăciun s-au desfășurat aproape neîntrerupt până în ziua de astăzi la Royal Institution, Londra,  intreruperile au fost cauzate de cel de al doilea Război Mondial.

Incepand cu 2013 România, la inițiativa IFA si IFIN HH, a devenit prima țară în afara Marii Britanii care organizează acest mare eveniment anual desfasurat totdeauna a începutul lunii deschise de Sărbătoarea Națională a României  - Decembrie.

Anul acesta conferentiar va fi Profesorul Joseph Silk, unul dintre cei mai importanți cosmologi și astrofizicieni contemporani. Mai multe detalii gasiti  in documentul atasat si in afisul manifestarii.

Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a Ateneului Roman. Pretul unui bilet este de 30 de lei.