A doua reuniune Exportul românesc susținut de noua industrie: cercetarea științifică avansată de la cel mai puternic laser din lume

2 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Va invitam, marți 05 martie a.c., începând cu ora 09:00, la sediul CCIB (str. Ion Ghica nr.4), et.2, Aula Carol I, sa participati la cea de a doua reuniune Exportul românesc susținut de noua industrie: cercetarea științifică avansată de la cel mai puternic laser din lume (Măgurele, România).

Proiectul a fost lansat pe 6 Noiembrie 2018 la initiativa ANEIR, IFIN HH – Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) in parteneriat cu Consiliul de Export al Romaniei, Camera de Comert si Industrie  a Municipiului Bucuresti.

Evenimentul a fost gazduit de ELI-NP si s-a bucurat de participarea unor oameni de afaceri din companii de productie si export, conducatori de patronate si asociatii profesionale, precum si cercetatori in domeniul fizicii nucleare si al laserilor de mare intensitate.

Cu acesta ocazie au fost identificate mai multe domenii de interes:

-          realizarea de materiale noi pentru toate sectoarele economiei;

-          crearea de noi tehnologii de producție în domeniul industrial și agricol;

-          noi procedee de testare și atestare a calității produselor;

-          certificări/confirmări ale conțiunutului produselor și ambalajelor.

-          noi tehnici pentru conservarea patrimoniului cultural incluzand certificarea / datarea operelor de artă.

Reprezentantii mediului de afaceri au fost interesati ca in viitorul parc stiintific propus sa se realizeze in apropierea centrului de cercetare a laserilor de mare putere sa organizeze unitati de miro-productie in care sa conlucreze pe baze comerciale cu cercetatorii.

Scopul final al proiectului il constituie realizarea de noi produse, servicii si tehnologii de calitate superioara, destinate atat pietei interne cat si exportului. Acestea vor contribui la cresterea competitivitatii ofertei romanesti pe piata internationala, in vederea reducerii deficitului balantei comerciale a Romaniei.

Așteptăm confirmarea participării Dv pe e-mail, la ANEIR: aneir@aneir.ro sau la MHTC iuliana.velniciuc@gmail.com.