Business Angels la Magurele – COMUNICAT DE PRESA

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Marti, 3 noiembrie 2015 la Magurele  va avea loc cea de a doua zi a Conferintei Business Angeles Romania prima conferinta de acest tip organizata in tara noastra. Sesiunea de la Magurele este organizata de Business Angels Romania in colaborare cu Magurele High Tech Cluster constituit in jurul Proiectului Extreme Light Infrastuctures – Nuclear Physics (ELI – NP).

Doua perstigioase institute nationale de cercetare – dezvoltare – inovare, membre ale clusterului, vor gazdui work shop-urile initiate de organizatori. La Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (in intervalul orar 9:00 – 10:30) se va desfasura sesiunea de deschidere pentru prezentarea celor mai semnificative proiecte initiate in ultimii ani pe Platforma Magurele. Business Angels din straintate si din Romania, impreuna cu persoanele care au proiecte inovatoare pentru care cauta finantare vor vizita si centrul de monitorizare a cutremurelor unde sunt colectate date despre miscarile tectonice din tara noastra si din intreaga lume.

Apoi, participantii vor deplasa la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nuclear – Horia Hulubei (IFIN – HH) pentru a vizita santierul unde se va amplasa laserul de mare intensite (cel mai puternic laser din lume) si alte facilitati pentru cercetari avansate ale institutului (un accelarator de particule si centru pentru distrugerea prin iradiere a microorganismelor din arhive, documente / carti vechi, obiecte de cult) etc. De la orele 11:30 reteaua Business Angels se va reuni la Biblioteca Nationala de Fizica unde vor continua sa analizeze proiecte de succes si proiecte pentru care se cauta finantare. Acesta zi este cea mai importanta parte a conferinței din punct de vedere parctic pentru că participanții români vor avea oportunitatea de a împărtăși viziunile si experientele lor cu participantii veniti din strainatate.

Conferinta beneficiaza de sprijinul European Business Angels Network – EBAN, presedintele organizatiei doamna Candace Johnson fiind printe participanti. Este demn de mentionat ca doamna Johnson este de origine din Romania dupa mama sa, dar s-a nascut in Statele Unite ale Americii.

Principalele subiecte dezbatute in timpul conferintei sunt: oportunitățile uriașe de pe piețele emergente în contextul dezvoltării globale și modalitățile prin care IMM-urile, investitorii și Guvernul este recomandabil să colaboreze.

Organizatorii considera ca acesta este momentul potrivit pentru ca acest eveniment să se întâmple în România, dupa ce Guvernul, urmând tendința europeană, a acordat prin lege scutiri de taxe, în scopul incurajarii activitatilor de tip Business Angel.

Speram ca acest eveniment sa atraga atenția celor interesati, business angeles sa devina si pentru Romania un instrument important pentru dezvoltarea investițiilor in idei inovative.

Va rugam sa consultati agenda conferintei la adresa http://event.businessangelsromania.ro/schedule/.