Bani de la stat pentru romanii care isi monteaza centrale sau panouri solare

4 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu va derula Programul „Casa Verde” privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, pentru care s-au alocat 44 milioane lei pentru finantarea contractelor in vigoare si 95 milioane lei pentru contracte noi si se estimeaza ca aproximativ 15.000 de persoane fizice vor beneficia de finantare, a declarat presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

In acest moment, Ghidul de finantare a programului „Casa verde” este in curs de elaborare. Se stabilesc criteriile de eligibilitate, potentialii beneficiari, modalitatea de implementare a acestuia, tinand cont de necesitatile actuale. Presedintele AFM a spus ca un obiectiv este o mai buna fluidizare si usurare a procesului de finantare.

Astfel, in vederea deschiderii unei noi sesiuni pentru aceasta categorie de program au fost alocate fonduri de peste 90 milioane lei, fonduri de care vor beneficia aproximativ 15.000 de persoane fizice”, precizeaza presedintele AFM.

Acesta a mentionat ca modalitatile de finantare si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca beneficiarii se vor regasi in propunerea de ghid cu care vom veni in perioada imediat urmatoare, ghid care va fi supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului.

Citeste mai multe aici.