Apeluri lansate în cadrul Programului Orizont 2020

3 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

In cadrul Programului Orizont 2020, gestionat de către Comisia Europeană, au fost adăugate două noi apeluri de proiecte, și anume Competiția europeană de inovare socială: Tematica 2020 Reimagine Fashion și Premiul UE pentru Femeile Inovatoare.

Competiția europeană de inovare socială: Tematica 2020 Reimagine Fashion -  04 martie 2020

Scop: Competiția își propune să stimuleze potențialul inovației sociale de a oferi soluții la provocările societății și să încurajeze o creștere durabilă și incluzivă în Europa. Acesta va susține direct ideile care ilustrează cel mai bine acel potențial.

Beneficiari eligibili: Persoane fizice sau juridice, grup de persoane juridice (cu excepția administrațiilor publice), stabilite în statele membre ale UE sau în țările asociate la Horizon 2020.

Sunt finantate idei și propuneri din toate sursele, sectoarele și toate tipurile de organizații, inclusiv companii cu scop lucrativ, fără scop lucrativ sau private. Doar 3 proiecte vor fi selectate.

Finanțare acordată: 50.000 euro / companie.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Premiul UE pentru Femeile Inovatoare - 21 aprilie 2020

Scop: Schema recunoaște rolul femeilor în realizarea inovațiilor onorând realizările excepționale ale femeilor care conduc companii inovatoare.

Beneficiari eligibili: Femeile rezidente într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată cu Orizont 2020, care sunt fondatorul sau co-fondatorul unei companii inovatoare existente și active, înregistrată înainte de 1 ianuarie 2018.
Pentru Rising Innovator, concurentul trebuie să fie o femeie născută după 1 ianuarie 1985, inclusiv.

Finanțare acordată:

  • Premii femei inovatoare:
    • 100.000 euro/proiect
  • Premiul Rising Innovator:
    • 50.000 euro

Pentru mai multe detalii, click aici.