AFIR lanseaza o dezbatere publica privind Ghidul pentru evitarea conditiilor artificiale

4 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale lanseaza o dezbatere publica, pana la data de 22 ianuarie 2016, privind imbunatatirea si completarea Ghidului de prevenire a neregulilor privind crearea de conditii artificiale pentru obtinerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Descarca
Ghidul

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a decis alcatuirea acestui indrumar pentru a furniza solicitantilor si beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR un suport informativ complex pentru intreprinderea masurilor si actiunilor necesare in vederea prevenirii neregulilor in gestionarea fondurilor europene.

„Nu putem sa nu lansam in dezbatere acest document extrem de important pentru intregul sistem de implementare a fondurilor pentru dezvoltare rurala. E vorba despre un parteneriat pe care trebuie sa ne bazam tocmai in a aplica prevederile unui astfel de Ghid. Asadar, asteptam opiniile tuturor celor interesati si vom tine cont de ele. Exista experienta Agentiei, dar cred ca experienta efectiva a celor care au accesat fondurile este la fel de importanta si de la ei asteptam contributii esentiale.

Vom centraliza tot ceea ce primim si vom transmite spre analiza unui grup de lucru la nivel ministerial. Rezultatul final va fi un indrumar clar, aplicabil unitar, concis si cu adevarat util pentru a impulsiona absorbtia corecta a banilor europenei” a declarat Directorul General al AFIR, Andras SZAKAL.

In cuprinsul acestui ghid, toti cei interesati sa depuna proiecte de finantare sau cei care deja beneficiaza de fondurile acordate prin PNDR trebuie sa poata gasi informatii privind definirea conditiilor artificiale, exemple concrete de nereguli si recomandari pertinente pentru a evita aceste situatii.

In comunicatul oficial al Agentiei se precizeaza faptul ca Ghidul de prevenire a neregulilor scoate in evidenta indicatori ce pot conduce la crearea de conditii artificiale, indicatori care la momentul evaluarii Cererii de Finantare se analizeaza impreuna cu toate elementele compenente ale unei Cereri de Finantare. Astfel, de la caz la caz, unul dintre indicatorii regasiti in Ghidului de prevenire a neregulilor poate conduce la crearea de conditii artificiale sau nu.

Cei interesati pot transmite opinii la adresa de e-mail: relatii.publice@afir.info pana in data de 22 ianuarie 2016.