Ziua portilor deschise la Asociația Betania

9 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Celebrarea a 20 de ani de la înființarea Asociației Betania printr-un efort care a adus împreună Olanda și România ne oferă prilejul organizării unei serii de evenimente cu caracter aniversar. Primul dintre acestea, ZIUA PORȚILOR DESCHISE, va avea loc la data de 5 iunie între orele 10-16 în cadrul complexului de servicii sociale aflat pe str. Nordului nr. 19 bis, Bacău.

Avem plăcerea să vă invităm alături de noi împreună cu toți prietenii organizației, pentru a vă putea informa în privința proiectelor derulate de către Asociația Betania. Putem construi noi punți de comunicare și colaborare între comunitate și Betania, putem schimba în bine viețile celor care au nevoie de ajutor!

Noi suntem Betania…
Înfiinţată în 1995, Asociaţia Betania este o organizaţie umanitară de sprijinire a tuturor categoriilor defavorizate ale comunitãtii. Misiunea sa este realizată prin derularea de proiecte sociale, medicale şi educative. Prin intermediul organizației, Olanda și România și-au dat mâna pentru a oferi servicii sociale de înaltă calitate unor categorii defavorizate care au nevoie de susținere și ajutor.   Asociaţia Betania este prima organizaţie de utilitate publică din Bacău, recunoscută ca atare de Guvernul României din anul 2004.   Timp de două decenii Asociația Betania s-a implicat trup și suflet în mii de cazuri sociale. Misiunea noastră este să le oferim o mână de ajutor celor care nu au parte de sprijinul necesar. Pe cât ne-a stat în putință, am ajutat copii diagnosticați cu diferite afecțiuni, le-am fost alături tinerilor revocați din centrele de plasament sau victimelor traficului de ființe umane. Persoanele cu dizabilități au primit șansa învățării unei meserii pentru a se putea integra pe piața muncii, iar cei care au avut nevoie au beneficiat de servicii profesionale de recuperare prin hidrokinetoterapie, logopedie și consiliere psihologică.
De-a lungul timpului, Betania a fost sprijin pentru mii de familii lipsite de venituri, pentru persoane fără adăpost dar și pentru cei care nu au găsit în alte părți susținere financiară pentru soluționarea unor probleme medicale grave. Am investit în învățământ și în sănătate pentru că România are nevoie de oameni educați și sănătoși. Serviciile noastre sunt acreditate conform legislației în vigoare, iar planul nostru de viitor este să ne continuăm munca și proiectele în beneficiul comunității.
Cele mai ample proiecte ale Asociaţiei Betania: