Zilele ELI-NP la Washington D.C

3 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments


In perioada 21 – 26 octombie o delegație a Centrului ELI -NP de la Măgurele condusa de domnul Academician Nicolae Victor Zamfir, directorul Proiectului ELI-NP si al director general IFIN HH, a avut o serie de înâlniri cu reprezentanți ai unor universități și laboratoare de cercetare americane precum și cu agenții guvernamentale care finanțează programele științifice și/sau fac politica științei în/din Statele Unite, în vederea promovării posibilităților de colaborare științifică dar și de business cu parteneri din America.

Vineri, 25 octombrie a.c.,reprezentanți ai Centrului ELI NP de la Măgurele au avut o întâlnire cu directorul Biroului Consilierului pentru Probleme de Știință și Tehnologie din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Un alt moment important ale prezenței delegației ELI-NP în capitala americană l-a constituit conferința organizată joi, 24 octombrie a.c la și de Institutul Hudson din Washington în parteneriat cu ELI-NP  a cărei temă a fost  ”Ce așteaptă comunitatea cercetătorilor și cea a oamenilor de afaceri de la cel mai puternic laser din lume?”

Puteti urmari mai jos filmul conferintei.

Despre ELI-NP dar și despre prezența delegației Centrului ELI-NP la Washington D.C. s-a vorbit și la recepția oferită, în seara zilei de 24 octombrie a.c. de Excelența Sa domnul George Maior, ambasadorul României în Statele Unite, la sediul ambasadei.

Puteti urmari mai jos o galerie foto a evenimentelor: