SpeechXRays workforce use case – Conferinta de lansare

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Marți, 24 iulie 2018, începand cu ora 9:00, la Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele va avea loc evenimentul de lansare SpeechXRays workforce use case, intitulat “Recunoașterea vocală și recunoaștere facială”.

Evenimentul este parte a proiectului de cercetare SpeechXRays – metode biometrice multi-canal care combină analiza acustică și vizuală a limbajului, mișcarea buzelor și a feței,proiectfinanțat prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene.

Consorțiul proiectului este compus din IDEMIA (Franța), SIVECO (România), Tech Inspire (Marea Britanie), Realeyes (Estonia), Forthnet (Grecia), IFIN-HH (România), FORTH (Grecia), University College London (Marea Britanie), Institutul Mines-Télécom (Franța) și VoiceTrust (Germania).

Proiectul SpeechXRays va dezvolta și testa în conditii reale o platformă de recunoaștere a utilizatorilor, bazată pe analiza acustică vocală și verificarea identității audio-vizuale. Platforma SpeechXRays va folosi soluții de ultimă generație din domeniul securității, a vieții private, utilizabilității și rentabilității.

Proiectul combină și utilizeaza două tehnici dovedite: recunoașterea vocală acustică și biometria multi-canal care încorporează recunoașterea dinamică a feței. Scopul proiectului SpeechXRays este de a oferi o soluție care să combine confortul și rentabilitatea metodelor biometrice de recunoastere vocala și să asigure o mai bună acuratețe prin combinarea acestora cu analize faciale, aducând, de asemenea, capabilități superioare de anti-spoofing. Tehnologia va fi implementată în trei instituții mari, IFIN-HH (România), FORTH (Grecia) și Forthnet (Grecia), care o vor valida prin folosirea in  situații concrete.

Evenimentul  marchează testarea platformei de autentificare biometrică SpeechXRays din cadrul IFIN-HH printr-o serie de prezentări dedicate proiectului în ansamblu, soluțiilor biometrice bazate pe analiza feței și a vocii, cadrului juridic de prelucrare a datelor personale  și procesului de testare. Evenimentul va include o demonstrație live a platformei de autentificare biometrică și o masă rotundă privind securitatea în lumea digitală. Evenimentul este organizat de IFIN-HH și Magurele High Tech Cluster, împreună cu IDEMIA France, coordonatorul proiectului SpeechXRays, și SIVECO Romania, integratorul platformei de autentificare biometrica SpeechXRays.

La finalul evenimentului, participanții vor avea posibilitatea de a testa platforma de autentificare biometrică SpeechXRays.

Agenda

09:00 – 09:30  Înregistrare

09:30 – 09:35  Cuvant de bun venit, dr. Mitică DRĂGUȘIN (IFIN-HH)

09:35 – 09:40  Observații introductive, Dragoș ȘEULEANU (MHTC)

09:40 – 10:00  Prezentarea proiectului SpeechXRays, Michel KOSTUCKI (IDEMIA)

10:00 – 10:10  Testarea platformei în cadrul IFIN-HH, Alexandru NICOLIN (IFIN-HH)

10:10 – 10:20 Cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal,    George OLTEANU (IFIN-HH)

10:10 – 10:40  Pauza de cafea

10:40 – 11:00 Arhitectura platformei de autentificare biometrica SpeechXRays, Iacob CRUCIANU (SIVECO)

11:00 – 11:15 Soluția de biometrica de recunoastere a vocii, Iacob CRUCIANU (SIVECO)

11:15 – 11:30 Soluția biometrică de recunoastere facială, Alexandru NICOLIN (IFIN-HH)

11:30 – 12:00  Prezentarea platformei SpeechXRays, Iacob CRUCIANU (SIVECO)

12:00 – 13:00 Masă rotundă – Securitatea în lumea digitală, moderator Dragoș ȘEULEANU (MHTC)

FIN-HH (www.nipne.ro)

Cu o contribuție de aproape 10% din producția științifică națională, IFIN-HH este una dintre cele mai importante organizații publice de cercetare și dezvoltare din România. Institutul este dedicat cercetării și dezvoltării științelor fizice și naturale, în special în domeniul fizicii nucleare și al ingineriei nucleare, precum și în domenii conexe, cum ar fi astrofizica și fizica particulelor, teoria câmpurilor, fizica matematică și computațională, fizica atomică și fizica materiei condensate, fizica mediului. În toate aceste domenii, IFIN-HH efectuează cercetări teoretice și experimentale.

IDEMIA (www.idemia.com)

IDEMIA a apărut atunci când OT (Oberthur Technologies) și Safran Identity & Security (Morpho) și-au unit forțele și au devenit lider mondial în Augmented Identity pentru o lume din ce în ce mai digitalizată, cu ambiția de a determina cetățenii și consumatorii să interacționeze, să plăteasca, să se conecteze, să calatorească și să voteze într-o maniera care este acum posibila într-un mediu interconectat.

Securizarea identității noastre a devenit critică în lumea în care trăim astăzi. Prin aplicarea Augmented Identity, IDEMIA reinventează modul în care gândim, producem, folosim și protejăm acest drept, atât pentru persoane fizice, cat si pentru obiecte. IDEMIA asigură confidențialitate și încredere, și garantează tranzacții sigure, autentice și verificabile pentru clienți internaționali din sectorul financiar, din telecomunicații, identitate, securitate publică și IoT.

Cu venituri de aproape 3 miliarde de dolari și peste 14.000 de angajați în întreaga lume, IDEMIA servește clienți din 180 de țări.

SIVECO (www.siveco.ro)

SIVECO Romania SA este o societate privată, înființată în 1992, cu sediul în București, România. Pe parcursul existenței sale, SIVECO a devenit cea mai mare companie românească de dezvoltare software și furnizor de soluții software de Security, eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment, etc., precum și soluții și proiecte la cheie. Cei mai de succes integratori de software din Europa Centrală și de Est.

SIVECO are o experiență excepțională în proiecte de CDI, fiind implicată ca furnizor tehnologic și drept coordonator în numeroase proiecte de cercetare europene și naționale din programe precum Orizont 2020, FP7, PC6, ITEA, AAL, Eureka, LLP TIC PSP. În domeniul securității, SIVECO a implementat soluții scalabile pentru guvernanța identității, gestionarea accesului și servicii de catalogare pentru organizații guvernamentale cum sunt: Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Universitatea Națională de Apărare Carol I, Academia de Poliție „Al.  I. Cuza” și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale din România.

Atasam poster-kick-off-event