S-a lansat oficial Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014 – 2020!

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a lansat Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020. Conferinta de lansare a POPAM 2014-2020 s-a desfasurat la Consiliul Judetean Tulcea in 21 aprilie 2016.

Strategia POPAM 2014-2020 isi propune cresterea productiei in acvacultura, piscicultura si procesare, cresterea capacitatilor de productie ale operatorilor economici, conservarea biodiversitatii si protectia mediului, mentinerea si crearea de locuri de munca (in special in zonele pescaresti). In POPAM 2014-2020 au fost selectate 28 de masuri din cadrul Prioritatilor Uniunii Europene.Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 este finantat prin Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime (FEPAM).

FEPAM este fondul Uniunii Europene destinat politicilor europene in domeniul pescuitului si al afacerilor maritime in perioada 2014-2020. Romania are o alocare financiara de 168.421.371 euro (la care se adauga 25% contributie nationala). FEPAM sprijina operatorii in tranzitia catre un pescuit durabil,ajuta comunitatile din zonele de coasta sa isi diversifice economiile,finanteaza proiecte care creeaza noi locuri de munca si imbunatatesc calitatea vietii in regiunile de coasta ale Europei, faciliteaza accesul la finantare.

Strategia POPAM 2014-2020 a fost construita pornind de la prioritatile Uniunii Europene – promovarea pescuitului durabil din punctul de vedere al mediului, eficient din punctul de vedere al utilizarii resurselor, inovator, competitiv si bazat pe cunoastere, stimularea acvaculturii durabile din punctul de vedere al mediului, eficiente din punctul de vedere al utilizarii resurselor, inovatoare, competitive si bazate pe cunoastere, incurajarea punerii in aplicare a Politicii Comune de Pescuit, cresterea gradului de ocupare a fortei de munca si sporirea coeziunii teritoriale, stimularea comercializarii si prelucrarii, sustinerea implementarii Politicii Maritime Integrate.

Citeste mai multe aici