S-a lansat apelul de proiecte pentru formare în domeniul medical din cadrul POCU!

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Fondurilor Europene a lansat apelul de proiecte destinat formării în domeniul medical: „Formarea personalului implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate”.

Beneficiarii eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt: Ministerul Sănătății și autorităţile publice, autorităţi de sănătate publică, individual sau în parteneriat cu actori relevanți. Beneficiarii au la dispoziție aproximativ 64,7 milioane euro pentru programe de formare profesională, inclusiv e-learning, şi participarea la schimburi de experiență/schimburi de bune practici în domeniile prioritare de sănătate: sănătatea femeii și a copilului, boli netransmisibile majore (boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine/disfuncții tiroidiene, boli pulmonare şi renale cronice, cancer, diabet zaharat), boli transmisibile (tuberculoză; HIV/SIDA, hepatite virale cronice B și C), sănătate mintală, boli rare.

De proiectele aferente acestui apel vor beneficia medicii de familie aflaţi în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate și personalul din instituții publice implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate la nivel național şi local.

Proiectele se depun prin sistemul informatic MySMIS 2014, începând cu 17 octombrie 2016 ora 15:00, până la data de 16 decembrie 2016, ora 16:00.

Descarcă Ghidul Solicitantului

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene