Reîncep Întâlnirile de sâmbătă dimineața cu fizica!

3 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Din 15 martie a.c., la sediul ELI – NP de la Măgurele (https://www.eli-np.ro/educational_programs.php).

Timp de 12 săptămâni consecutive, ), în intervalul 10.00 – 13.00, cercetători și ingineri ai IFIN-HH și ELI-NP vor aborda teme  de actualitate și vor trece în revistă noțiuni din fizică și matematică,  esențiale pentru înțelegerea cercetărilor de frontieră care se vor desfășura la ELI-NP, centrul ce găzduiește cel mai puternic laser din lume.

Prin aceste serii de conferințe, aflate la cea de-a doua ediție, am dorit să arătăm că se poate face cercetare de înalt nivel și la noi în țară!”, spune dr.fiz. Mircea Penția, cercetător la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei de la Măgurele, inițiatorul ”Întâlnirilor de sâmbătă dimineața cu fizica”.

”Ne-am dorit ca tinerii care vin la aceste conferințe și care sunt fie la început de drum sau sunt, deja, studenți ai unor facultăți de fizică sau inginerie,  să știe că pot rămâne și în țară (…), ca viitori specialiști pe viitoarele direcții  de cercetare de la ELI-NP (…). Însă, ca să poți înțelege și aborda toate tematicile de cercetare de la ELI, e nevoie de cunoștințe de fizică și matematică de bază. De aceea, ciclul acesta de lecții se adreseză celor care au o bază, cel puțin, de matematică și fizică suficient de bine însușite”, mai spune dr. Mircea Penția.

Detalii pe https://www.eli-np.ro/educational_programs.php