Proiectul “Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP)” se prezintă mediului de afaceri din țara noastră!

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Prima Conferință Anuală a Clusterului de la Măgurele (Măgurele High Tech Cluster – MHTC) organizată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH, Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale – ASPES, Primăria Orașului Măgurele și MHTC se va desfasura în zilele de 8 – 9 noiembrie 2016 la Centrul de Conferințe al IFIN-HH, Măgurele, Str. Atomiștilor, nr. 409, Județul Ilfov.

Este pentru prima dată când oamenii de afaceri vor putea să cunoască în detaliu domeniile în care se vor desfășura cercetările științifice avansate de la ELI-NP!

Este pentru prima dată când oamenilor de afaceri li se vor prezenta proiecte de cercetare avansată de la ELI-NP care pot genera business competitiv la nivel mondial!

În prima zi, directorul general al proiectului ELI-NP și responsabilii ariilor de cercetare vor familiariza oamenii de afaceri cu ELI-NP și, mai ales, cu domeniile din viața de zi cu zi pe care cercetările cele mai avansate din lume în acest domeniu le vor influența în următorii 10-20 de ani. Sesiunea din ziua de 8 noiembrie se va încheia cu VIZITA LA INFRASTRUCTURA EUROPEANĂ DE CERCETARE  ELI-NP unde urmează să fie instalat  CEL MAI PUTERNIC LASER DIN LUME.

In cea de a doua zi se vor prezenta aspecte strategice generate de Proiectul ELI-NP: implicații pentru dezvoltarea regiunii, materializarea inițiativei VALEA LASERULUI – ȚINUTUL LUMINII, colaborarea dintre administrația publică locală și mediul de afaceri.

PROIECTE DE CERCETARE AVANSATA CARE POT GENERA BUSINESS COMPETITIV LA NIVEL MONDIAL – aceasta urmează să fie a treia sesiune în timpul căreia oamenii de afaceri, managerii companiilor invitate vor putea să stabilească dacă doresc să colaboreze cu ELI-NP pentru a dezvolta business pe baza ideilor rezultate din cercetările de la Măgurele. Sunt proiecte concrete, bine definite, care își așteaptă partenerii pentru următorii 5-15 ani. Cercetarea științifică avansată din România dă un impuls mediului de afaceri pentru a ieșîmpreună pe cele mai competitive piețe ale lumii!

Vom discuta a doua zi și despre barierele pe care le întâlnim când dorim să dezvoltăm un business de succes în domenii avansate, dar și oportunitățile pe care le putem descoperi.

Participarea la conferință este gratuită, capacitatea Centrului de Conferințe fiind de maximum 150 de locuri. Vă rugăm să vă înregistrați pe site-ul http://www.mhtc.ro/conferinta-2016/. Vor avea prioritate la rezervarea locurilor persoanele care își manifestă interesul să participe în ambele zile, deoarece suntem interesați de o colaborare bine structurată cu mediul de afaceri, o colaborare pe termen mediu și lung. Accesul în sală se va face doar pe baza înregistrării prealabile pe site. Pentru vizita la ELI este necesar un document de identificare (CI/Pasaport)

Conferinta se va desfasura in limba romana.

Atasat Agenda manifestarii

Vă așteptăm cu mare interes!

Acad. Nicolae Victor Zamfir – Director Proiect ELI-NP, Director General IFIN-HH

Dr. Constantin Boștină – Președinte ASPES

Cătălin Narcis Constantin - Primar Oraș Măgurele

Dr. Mitică Drăgușin-   Președinte MHTC