Programul Romania-Ungaria 2014-2020, aprobat de Grupul Comun de Lucru

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Versiunea finala a Programului de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania-Ungaria 2014-2020 a fost aprobata de Grupul Comun de Lucru pentru planificare strategica si programare in cadrul intalnirii organizate in perioada 21-22 aprilie.

Programul are o alocare de 189 de milioane de euro din FEDR-Fondul European de Dezvoltare Regionala si este structurat pe sase axe prioritare. Noul program de cooperare isi propune intensificarea relatiilor din zona de granita, pentru identificarea de solutii comune in vederea dezvoltarii economice si sociale a zonei eligibile. Documentul va fi supus aprobarii Guvernelor celor doua state membre si apoi transmis catre Comisia Europeana.

Reprezentantul Comisiei Europene, dl. Kypros KYPRIANOU, a felicitat echipa romano-maghiara, subliniind volumul mare de munca depus in vederea finalizarii documentului programatic. Kypros KYPRIANOU a afirmat ca documentul programului se remarca prin maturitatea continutului sau.

Intalnirea a fost organizata de Autoritatea de Management (AM) a Programului Interreg V-A Romania-Ungaria din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania (MDRAP), de Autoritatea Nationala (AN) – care functioneaza la nivelul Biroului Primului Ministru din Ungaria (PMO) si de Secretariatul Tehnic Comun (STC) al Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013. Cele doua delegatii au fost conduse de d-na Doina SURCEL, director general adjunct in cadrul MDRAP (Romania), si dl. Zsigmond PERÉNYI, sub-secretar de stat in cadrul Biroului Primului Ministru (Ungaria).

Grupul Comun de Lucru a avut rolul de a asigura eficienta si calitatea planificarii si programarii viitorului exercitiu financiar, respectiv a Programului Interreg V-A Romania-Ungaria. Grupul a fost constituit din reprezentanti de la nivel national, regional si local ai celor doua state.

Cititi mai multe pe http://www.fonduri-structurale.ro