Programul „Casa Verde” va fi relansat in 2016 cu un buget de 150 milioane de lei

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Programul „Casa verde” va fi revigorat in 2016, prin lansarea unei linii de finantare de 150 de milioane de lei, dedicata conceptului „Casa verde plus”, a anuntat, joi, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, in conferinta de specialitate „Generatia Viitoare de Cladiri”, organizata in marja Romenvitorec 2016, expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului.

‘”Dupa cinci ani, reluam ‘Casa verde’ in 2016 si, pe langa sistemele de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, vom finanta si investitii care utilizeaza materiale pentru izolatie, cum ar fi canepa, lana sau piatra bazaltica, sisteme de acoperisuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si sisteme de iluminat ecologice. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociatiile de locatari, institutiile publice, scoli, spitale, universitati. Acest program integrat, caruia eu ii spun ‘Casa verde plus’, va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru sistemele inlocuirea sistemelor de incalzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperisuri, izolatie, in jur de 45 de milioane’” a afirmat Pasca Palmer.

In plus, sunt alocate in jur de 44 de milioane de lei pentru finantarea si finalizarea contractelor semnate in baza vechiului program „Casa verde”.

Citeste mai multe aici.