Praga – A 4-a reuniune a partenerilor din proiectul RI2 Integrate

2 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

In perioada 18 – 19 septembrie 2018 a avut loc in Republica Ceha, la Praga cea de a 4-a reuniune a partenerilor din proiectul RI2 Integrate proiect in care Clusterul de la Magurele este partener.

Reuniunea a avut ca scop analizarea stadiului implementarii proiectului. Cu acesta ocazie au fost prezentate si doua initiative similare proiectului nostru una avand ca obiectiv achizitia de servicii publice pentru inovare si elaborarea unui ghid practic pentru asemenea servicii. Cea de a doua initiativa prezentata se refera la STAR cluster un parc stiintific care se dezvolta pe o raza de 6 km in zona unde s-a construit ELI Beams (unul din cei trei piloni ai proiectului european ELI). Initiativa crearii acestui parc apartine celor trei municpalitati din zona ELI Beams.

Profitand de prezenta acestei importante  investitii de cercetare, de apropierea de Praga de o infrastructura adecvata, primarii celor trei localitati si-au  propus atragerea de investitori care sa dezvolte zona.

Domeniile de activitate ale acestora trebuie sa fie aceleasi cu ale infrastructurii de cercetare. Un alt aspect important pe care il au in vedere este legat de educatie si aceasta deoarece sunt convinsi ca doar in felul acesta zona va deveni o zona a cunoasterii.

A urmat vizita la ELI Beams si un study visit la BIOCEV, un centru de cercetare al Academiei de Stiinte din Cehia – Facultatea de medicina.

Mai jos gasiti o galerie video a celor doua zile de intalniri:

Proiect RI2 Integrate este implementat prin Programul Transnational Dunarea. Un numar de 17 parteneri sunt implicati in imlementarea lui din: Ungaria, Romania, Cehia, Austria Croatia, Slovenia, Serbia si Slovacia.

Proiect cofinantat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA)