POR: S-a lansat apelul de proiecte de imbunatatire a mediului urban!

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Proiectele destinate mediului urban pot fi depuse spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, in perioada 25 mai, ora 12:00 – 25 noiembrie 2016, ora 12:00. Proiectele se depun in cadrul Axei prioritare 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.2 – Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului.

Apelul de proiecte POR/2016/5/5.2/1 a fost lansat vineri, 25 martie, de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management a programului.

„Este al patrulea apel de proiecte lansat in acest an prin POR, cu un buget de 103,85 milioane de euro, care va finanta investitii ce vizeaza reconversia si reutilizarea terenurilor abandonate si transformarea lor in zone de agrement si recreere pentru populatie (parcuri, gradini publice, scuaruri). Apelul are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata in orase, iar principalele rezultate asteptate sunt de a creste suprafetele verzi, de a satisface nevoia de agrement si recreere a populatiei urbane si de a reduce nivelul de poluare din orase, dar si imbunatatirea aspectului estetic al oraselor si municipiilor”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dincu cu ocazia lansarii apelului.

Pentru acest apel de proiecte pot solicita finantare unitatile administrativ teritoriale din mediul urban definite conform Legii nr. 215/2001, cu exceptia municipiilor resedinta de judet, si parteneriate intre acestea si o unitate administrativ teritoriala judet cu lider de parteneriat unitate administrativ teritoriala oras sau municipiu.

Depunere

Cererea de finantare se va transmite/depune:

  • la sediul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala;
  • intr-un singur exemplar in format tiparit, original, intr-un singur colet sigilat. In coletul anterior mentionat se va include si un CD cu forma scanata a cererii de finantare, inclusiv anexele acesteia, in format PDF.

Imediat ce aplicatia electronica MySMIS va fi operationala, MDRAP va publica un anunt pe site-ul programului www.inforegio.ro, va intrerupe depunerea cererilor de finantare si va introduce noul sistem de depunere.

Prioritizarea investitiilor
Investitiile in reconversia functionala si reutilizarea unor terenuri si suprafete degradate, vacante sau neutilizate din interiorul oraselor vor fi prioritizate in functie de suprafata de spatiu verde/locuitor. Vor avea prioritate la finantare orasele care inregistreaza valori reduse in ceea ce priveste suprafata spatiilor verzi, evidentiate in Registul local al spatiilor verzi al orasului.

Valoare proiect:

  • Valoare minima totala: 100.000 Euro
  • Valoarea maxima totala este de 5.000.000 Euro,

Descarca Ghidul Solicitantului
Pentru mai multe detalii, consulta comunicatul oficial MDRAP