POIM: MFE publica in prima consultare alte 2 proiecte de Ghiduri ale solicitantului

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

In continuarea activitatii de pregatire a procesului de implementare a POIM, MFE a publicat in prima consultare alte 2 proiecte de Ghiduri ale solicitantului aferente unor obiective specifice din POIM, specifice sectorului de transport, grupate dupa cum urmeaza:
Axa prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient:

  • Obiectivul Specific 2.3. Cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor
  • Obiectivul Specific 2.5. Cresterea gradului de siguranta si securitate pe toate modurile de transport si reducerea impactului transporturilor asupra mediului

Propunerile privind imbunatatirea acestor documente, pot fi transmise la adresa de e-mail:contact.minister@fonduri-ue.ro, pana la data de 26 octombrie 2015, completand chestionarul publicat pe site-ul MFE.

POIM beneficiaza de o alocare financiara de cca. 9,42 mld. euro (6,94 mdl. euro FC si 2,48 mld. euro FEDER), la care se adauga o cofinantare totala de cca. 2,46 mld. euro, alocarea totala pentru investitii ridicandu-se la cca. 11,8 mld. euro.

Strategia de finantare este structurata pe opt axe prioritare, din care 2 axe prioritare vizeaza sectorul de transport, 3 axe prioritare sunt orientate spre sectorul de mediu si managementul riscului si alte trei axe prioritare vizeaza productia de energie si eficienta energetica.

Click aici pentru a descarca Ghidul solicitantului aferent OS 2.3.
Click aici pentru a descarca Ghidul solicitantului aferent OS 2.5.