POIM: Au fost publicate Ghidurile pentru infrastructura de termoficare si pentru cea de transport a energiei electrice si a gazelor naturale!

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

MFE a anuntat  ca a finalizat ghidurile de proiect si lanseaza apelurile care fac posibila dezvoltarea, cu fonduri europene, a infrastructurii de termoficare si de transport a energiei electrice si a gazelor naturale, incepand cu 2016. Bugetul total este de 373 milioane de euro, dintre care 187 milioane euro sunt destinati Capitalei.

Ghidurile se adreseaza operatorilor nationali de retele de transport a energiei electrice si a gazelor naturale – Transelectrica, respectiv Transgaz –, dar si primariilor din opt orase ale tarii: Bucuresti, Botosani, Oradea, Iasi, Ramnicu-Valcea, Bacau, Timisoara, Focsani. Cerinta UE de a finanta aceste orase isi are originile in perioada de preaderare a Romaniei in UE (proiect PHARE).

Obiectivele acestei finantari sunt reducerea pierderilor de agent termic pe retea – estimate la o treime din energia produsa, in Bucuresti – si un cost mai redus al Gigacaloriei.

Descarca Ghidul si documentele anexe pentru infrastructura de termoficare
Descarca Ghidul si documentele anexe pentru infrastructura de transport a energiei electrice si a gazelor naturale

Cifrele publicate nu includ rezerva de performanta, alocata doar daca beneficiarii ating indicatorii de performanta agreati cu UE.