POC 2014-2020: Peste 200 de proiecte depuse de IMM-uri pentru dezvoltarea de produse si servicii TIC inovative in cadrul Actiunii 221!

Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (MCSI – OIPSI) a prezentat pe 26 aprilie 2016 rezultatele obtinute in cadrul liniilor de finantare pe care le gestioneaza pe POSCCE 2007-2013 si POC 2014-2020.
este 200 de proiecte solicita finantare in cadrul actiunii 2.2.1 „Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere” din POC 2014 – 2020. Valoarea totala a finantarii nerambursabile solicitate este de 518,88 mil lei, din care partea UE este de 438,87 mil lei.
Proiectele au fost depuse urmare apelului lansat de MCSI – OIPSI in cadrul Axei Prioritare 2 a POC 2014 – 2020 in data de 2 noiembrie 2015. In cadrul apelului au fost inscrise online 235 de intentii de proiecte din care s-au materializat 220, restul inregistrarilor fiind dublari ale proiectelor deja inscrise sau teste realizate de solicitanti.
Acestea au fost supuse evaluarii cu privire la criteriile administrative si de eligibilitate, primele rezultate preliminare urmeaza a fi publicate pe pagina web a MCSI – OIPSI pana la finalul lunii aprilie 2016.
Actiunea 2.2.1 „Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere” are ca scop finantarea realizarii de catre IMM-uri (singure sau in parteneriat sub forma de cluster) de produse si servicii TIC inovative, sustinandu-se cheltuieli pentru:
- produse harware si software necesare realizarii produselor/serviciilor inovative;
- personalul implicat in realizarea produselor/serviciilor inovative;
- marketingul produselor/serviciilor inovative create;
- activitati auxiliare: plan de afaceri, instruire, auditare proiect, management proiect.
Proiectele care ar putea fi sustinute financiar apartin IMM-urilor care sunt inregistrate si isi desfasoara activitatea in Romania, fie individual sau organizate in cadrul unui parteneriat de tip cluster sau consortiu si a caror activitate este centrata pe IT&C. Prin acordarea de aceste finantari, se urmareste dezvoltarea de produse si servicii bazata pe inovare.