PNDR: AFIR a publicat versiunile finale ale Ghidurilor pentru investițiile non-agricole din mediul rural

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru submăsurile destinate activităților non-agricole realizate în mediul rural, finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), atât pentru teritoriul național, cât și pentru zona ITI – Delta Dunării (ITI – DD).

 „În termen de minim șapte zile de la data publicării pe site a Ghidurilor vom lansa noi sesiuni de primire a proiectelor de investiții, atât pentru sectorul agricol, cât și pentru cel non-agricol din mediul rural. Este important ca fiecare solicitant să analizeze noile ghiduri care vin cu modificări semnificative pentru accesarea cât mai facilă a fondurilor necesare proiectelor pe care ni le propun. Vă asigur că vom depune toate eforturile necesare în vederea transparentizării activității Agenției și a modalităților în care se poate obține finanțarea nerambursabilă”, a declarat Adrian-Ionuț CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Alocarea financiară propusă pentru sesiunea din acest an, aferentă submăsurii (sM) 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole” este de peste 18 milioane de euro, iar pentru submăsura sM 6.4 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” se ridică la valoare totală nerambursabilă de 35 milioane de euro.

Pentru zona ITI – Delta Dunării, solicitanții de finanțare vor avea la dispoziție aproximativ 10 milioane de euro, împărțite astfel: pentru sM 6.2 – ITI DD, alocarea este de peste 3 milioane de euro, iar pentru sM 6.4 – ITI DD  7 milioane de euro.

Descarcă Ghidul Solicitantului 6.2

Descarcă Ghidul Solicitantului 6.2 ITI

Descarcă Ghidul Solicitantului 6.4

Descarcă Ghidul Solicitantului 6.4 ITI