Perspective de afaceri cu CERN

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

DSCF0285DSCF0270DSCF0258DSCF0243DSCF0229

In perioda 19 – 22 mai a.c. la initiativa Camerei de Comert  si Industrie a Municipiului Bucuresti si a Institutului de Fizica Nucleara „Horia Hulubei” a fost organizata o Misiune economica la CERN, prima de acest fel.

Anul acesta in luna iunie se va semna acordul de parteneriat intre Romania si CERN ceea ce va conduce la accederea tarii noastre ca membru cu drepturi depline la acesta organizatie internationala.

La ceremonia organizata pentru inaugurarea misiunii, excelenta sa doamna Maria Ciobanu ambasador Reprezentant permanent al României la Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi la organizaţiile internaţionale cu sediul în Elveţia sublinia faptul ca odata cu semnarea acordului rolul diplomatiei s-a incheiat, mediul de afaceri fiind cel care trebuie sa preia initiativa.

Directorul general al CERN reputatul profesor Rolf Heuer afirma in cadrul aceleasi reuniuni ca desi Romania nu este inca un membru cu drepturi depline, prezenta cercetatorilor romani la CERN se face simtita, numerosi cercetatori lucrand in cadrul organizatiei. Si profesorul Heuer si-a exprimat speranta ca firmele din Romania vor accesa mai des platforma de achizitii a organizatiei pentru a deveni furnizori.

Citeste mai mult aici.