Oportunități de finanțare de la Bruxelles – Serial Informativ Episodul 6 – Cum completăm o aplicație?

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Principii de completare a aplicației narative

1. Ordinea cronologică a completării narativelor este: verificăm formularul, documentăm fiecare câmp/întrebare, formulăm narativele.

2. Limbaj clar, propoziții scurte, coerență și logică.

Aplicațiile pot fi completate în cele mai multe cazuri în limbile naționale, dar aceste lucru este nerecomandat. Completarea narativelor în limba națională adaugă un element de filtru suplimentar, traducerea. Este recomandat ca formularele să fie completate în limba engleză, chiar dacă există posibilitatea completării formularelor în altă limbă. De aceea este necesară prezența în echipa de dezvoltare a unei persoane care să aibă o bună cunoaștere a limbii engleze.

3. Daca noi nu scriem, evaluatorii nu au de unde să ştie.

Orice informație care are relevanță trebuie integrată în text. Chiar dacă pare că un detaliu este subînțeles este imperativ care totul să fie clar exprimat. În acest sens, dificultatea principală a completării narativelor este împăcarea spațiului limitat de cuvinte cu necesitatea integrării tuturor detaliilor. Repetiția este de asemenea un factor important. Chiar dacă pare că unele casete repetă aceleași întrebări în altă formă, completarea narativelor trebuie să țină cont de aceste cerințe și să repete informația acolo unde este cerut acest lucru. Acest lucru se datorează faptului că în majoritatea cazurilor evaluatorii judecă individual fiecare casetă.

Mai multe pe http://www.euractiv.ro/